Parketin asennus

Huh, onpa vierähtänyt aikaa edellisestä! Kuten jokainen taloaan itse rakentanut varmasti tietää, viikot vierivät sellaisella vauhdilla, ettei koko touhussa ole välillä mitään järkeä. Suurta iloa kaiken hässäkän keskellä ovat tuoneet onnistuneet valinnat. Viime viikolla aloitettiin lattian asennus.

Miten voidaankin yhtäkkiä olla siinä tilanteessa, että maalitelat, telineet, lattioilla lojuvat työkalut ja kahvin tahrimat pahvimukit heivattiin vihdoin ulos, ja valmista pintaa alkoi syntyä muuallekin kuin seiniin? No toisaalta, ollaanhan tässä jo kesäkuussa, eli jo oli kai aikakin. Kaikkeen pieneen selvittämiseen, korjaamiseen, odottamiseen ja projektin kokonaishallintaan on vain mennyt niin paljon aikaa, että moni asia on ruvennut maistumaan puulta.

Suurimpia onnistumisen hetkiä on kuitenkin ollut parketin asennus, joka sai koko homman maistumaan (ja näyttämään ja tuoksumaan!) hyvällä tavalla puulta pitkästä aikaa. Sormet syyhysivät pitkään päästä tämän kimppuun, ja kun vihdoin näin ensimmäisen huoneen lattian valmiina, liikutuin niin että tuntui jo hassulta. Kyseessä on kuitenkin vain lattia. Luulisin, että lattialla on mulle keskimääräistä enemmän merkitystä, koska se edustaa sekä konkreettisesti että henkisesti koko kodin pohjaa. Parketiksi valitsimme jo aikaisemmassa postauksessa esitelyn Timberwisen Lehtikuusen sävyssä Snow White. Pohdimme pitkään eri sävyjen välillä, ja päädyimme lopulta puhtaimman vaaleaan lopputulokseen. Valinnan varmuudesta huolimatta vähän jänskätti; Cotton ja Arctic ovat olleet paljon esillä, mutta Snow Whiteen en ole niinkään kuvissa törmännyt.

Heti ensimmäisen valmiin huoneen jälkeen olin aivan haltioissani – tässä sävyssä on juuri sitä elävyyttä ja vaihtelua, jota haimmekin!

Larch_SnowWhite-2
Timberwise Lehtikuusi Snow White

Lattian asennus itsessään on ollut siitä mielenkiintoinen vaihe, että se on toistaiseksi sujunut täysin ilman ongelmia. Jos muutamaa omista mittavirheistä johtuvaa parkettilautaa ei lasketa, lattia on mennyt paikalleen todella helposti. Parkettia ovat olleet asentamassa J:n lisäksi perheenjäsenet, joilla rakennusalan kokemusta. Arviot parketin asennettavuudesta ovat olleet erinomaisia. Meidän asentajaporukka on kiitellyt Timberwisen lankkuparketissa seuraavia seikkoja;

  1. Asentamisen helppous
  2. Parkettilaudat suoria ja erittäin laadukkaita
  3. Ei virheitä tai halkeamia
  4. Hyvä sahata
  5. Mittatarkkuus; “voi varmistua heti, että lauta meni kunnolla paikalleen ja pysyy pontissaan.”

 

Larch_SnowWhite-3Larch_SnowWhite-7Larch_SnowWhite-4Larch_SnowWhite-9Larch_SnowWhite-11

Larch_SnowWhite-6
Parkettitilauksen yhteydessä tilasimme Timberwisen omaa kopinasuojaa parketin alle.

Vielä olisi pieni pätkä tupaa ja yksi makuuhuone tekemättä. Ne saavat odottaa, kunnes saamme loputkin roinat kannettua ulos parketin tieltä. Tähän mennessä n. 100m2 parkettiasennukseen on mennyt yhteensä pari 8h työpäivää, joten loppu hoituu nopeasti. Pakko antaa Timberwiselle pisteitä myös asiakaspalvelusta – saimme heidän asentajaltaan ohjeita ja kaikki tarvittava lisätieto on ollut muutenkin hyvin saatavilla. Tuote on ilmeisesti asennuksellisesti niin viimeistelty, että amatööritkin saivat aikaan hyvän lopputuloksen. 🙂

Nyt kun lattia alkaa olla valmis, olen alkanut haaveilla Timberwisen TXT-seinästä, jota olen ajatellut mustana meidän makkarin päätyseinään (se Tunto Hienolla maalattu harkkoseinä ei täyttänyt odotuksia). Kyseistä tuotetta näyttää olevan esillä ainakin Timberwisen uudella Showroomilla, jossa pitääkin vierailla seuraavalla Helsingin reissulla. Ennen näitä suunnitelmia taidan taas tänään heittää kengät ja sukat pois, ja käydä tepastelemassa taas huvin vuoksi uudella lattialla. Kun ei jaksaisi alkaa muuttokamojakaan pakata.

Ihanaa kesän alkua!

 

E

 

 

Kaupallinen yhteistyö.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s