Kaivuri

Kyllä oli kaivuria meillä odotettu! Erityisesti kuopus on ollut mielissään, kun kauan puhuttua taloa alkoi joku oikea työmies vihdoinkin tekemään. Nyt on kaivuria päästy ihastelemaan jo parin viikon ajan. Ja täytyy kyllä myöntää, että jos meidän 3 vuotias on ollut innoissaan kaivurista, niin ollaan me oltu kyllä itsekin. Sen verran näppärästi kauha on heilunut, että välillä pitää käydä tontilla kolme kertaa päivässä, ettei jää jotain mielenkiintoista näkemättä. Ja jos kaivurimies on ollut tehokas ja näppärä, ei rakennustöiden puoleenkaan ole valittamista. Pohjatyöt aloitettiin anturoiden valulla viime tiistaina, ja perjantaina työ oli jo valmis sokkelia myöten. Tämä viikko onkin sitten lähinnä odoteltu ja ihasteltu naapuriin nousevaa Auroraa.

Talopakettimme toimitus siirtyi viikolle 46, eli ensi viikon lopulla talo on jo pystyssä! Nyt puuttuvat pohja- ja maatöiden osalta enää täytöt, jotka tänään ihanasta vesisadetihkusta huolimatta näyttivät olevan jo pitkällä. Pakko myöntää, että rakennustöiden aloitukseen liittyvä tunnelataus on kyllä ollut ennakoitua suurempi. Vaikka me ei tehdä suunnittelutytötä lukuun ottamatta itse tällä hetkellä mitään, on jotenkin älyttömän mahtavaa hillua tontilla työmiesten tiellä ja fiilistellä rakennusrojun keskellä tulevaa takapihaa.

Nyt kun talopaketin toimitus on jo ihan ovella, on myönnettävä myös se tahaton stressi, joka lähestyvään toimitukseen liittyy. Meillä ei ole huolia siitä, sopiiko paketti pohjien päälle tai meneekö kaikki pystytyksen suhteen hyvin (puun koputus!). Stressi on lähinnä tunnepohjaista ja ainakin mulla aiheuttaa jo naurettavia painajaisia öisin. Toissayönä autokatoksen tarvikepaketti oli vaihtunut ihmeellisen näköiseksi moduuliksi, ja sen lato-laudoitus harmaja-laudoitukseksi. Unessa tietysti itkin kaiken rakennushässäkän keskellä jopa Kannustalon tj:lle sitä, että nämä kaksi laudoitusta eivät nyt vain sovi samalle pihalle. Voi luoja! Jos samantyyppinen meininki jatkuu öisin, ensi keskiviikkoon on pitkä aika. 😀

Mutta tuskin olen ainut kotiunelmaa jahtaava, joka tässä vaiheessa vähän sekoaa?

Rakentaminen tontilla on ollut ilmeisesti hyvin helppoa sen tasaisuudesta ja ympäröivästä tyhjyydestä  johtuen. Maata ruovittiin kai parikymmentä senttiä, mikä nopeutti alkuvaiheen työskentelyä, mutta tarkoittaa tietysti enemmän täyttöjä. Maaperä on louhikkoista, ja kaivurimiehen ja valvojamme puheiden mukaan tontilla ei tarvitse koskaan huolehtia veden seisomisesta. Jotain pintamaata pitää mullan alle ensi kesänä ajaa, jotta nurmikkomulta ei valu louhikkoon ensimmäisellä rankkasateella. Pihat saavat kyllä jäädä ensi kesään joka tapauksessa, vaikka täyttöä tuleekin nyt sen verran, että tontti tasoittuu varmaan ajateltua enemmän. Tässä muutama kuva menneeltä viikolta, kun paljon tapahtui parissa päivässä.

 

 

E4439787-2C01-47FA-AF6D-9D13CD1B224035B54D9C-A626-4959-9749-5EEEE87031A6

5D318572-EADA-4500-8C30-68EBCFBF6E3D46802FFC-5E7C-4489-8BDF-E39B608D18B3940ABA24-5DFA-44EF-8F97-9BE3E9598946

15B1B816-6EBB-4772-8778-F368841BA0DC
Sokkelin tarkastus päävalvojien toimesta. 🙂
FE4AF5CA-2D90-43C9-9891-AE88A2043015
Kirpeitä pakkasaamujakin saatiin vesisateiden väliin.

 

Vaikka pari viime viikkoa tiivistyvät pitkälle kaivuriin ja sitä kautta maa- ja pohjatöihin, on alitajuntaisesti ehditty suunnitella myös muuta. Loft ja romantiikka ovat sekoittuneet mielessä mukavaksi hässäkäksi sisustuksen suhteen, ja tämä seuraa mielestäni hyvin talon ulkoasua. Tuleva viikonloppu menee valaistussuunnitelman kanssa niiltä osin, kun jotain ehtii tehdä. Mitä pidemmälle projektissa edetään, sitä tärkeämmäksi kokonaisuus meille muodostuu. On etukäteen ajateltuna jopa hirveän henkilökohtaista nähdä ensi viikolla omien viivojen ja seinien nousevan konkreettisesti taloksi. Odotan niin paljon niitä ristikoita ikkunoissa ja sitä tummaa, simppeliä ulkoasua! Kuvittelen aina tontilla käydessä, miten ihanasti se uppoaa metsään pimeällä..

Sisustussuunnittelijan työ on pitkälle ongelmanratkaisua, esteettisyyden ja visualisuuden hallintaa, mutta myös karsimista. On tärkeää erottaa ne suunnat ja ajatukset, joita eniten rakastaa, eikä sotkea niitä jokaisella hyvällä idealla. Täydellinen tyylipuhtaus ei myöskään ole inspiroivaa.

Viimeimmäksi ollaan mietitty mustaa vaneria koko keittiöseinälle. Olen alusta asti halunnut korostaa talon muotoa myös sisällä, ja tämä voisi olla mielenkiintoinen ratkaisu siihen. Mikrosementti tai muu voisi toimia myös, mutta puutaloa olisi kiva korostaa puupinnoilla. Siparilan Vire-paneeli mustana, pystyyn paneloituna voisi olla toinen mielenkiintoinen vaihtoehto.

Keittiön pöytä teetetään puu- tai metallisepällä omien suunnitelmien mukaan, ja sen pinnaksi ollaan ajateltu 12mm kvartsia marmorikuvioinnilla. Marmori voisi tuoda kivan säväyksen puupintojen keskelle, ja ajattomuudessaan sekä kestävyydeltään se palvelisi varmasti pitkään. Ruokapöytä on meille todella tärkeä elementti ja iso osa kodin toimintaa. Muutaman vuoden ahtaissa kodeissamme palvellut 50-luvun pieni pyöreä retropöytä saa siis pian väistyä suuremman tieltä!

 

IMG_9430IMG_9431IMG_9432

 

Takka muuten hankittiin jo kesällä, ja kuvassa sitä esittävä möhkäle on kooltaan suunnilleen Contura 596 Style -mallin kokoinen. Saatiin vielä hankittua vanhemman mallin 596 Style, jossa takkaluukku on rungon lisäksi kokonaan teräspintainen ja siten kauttaaltaan mattamusta. Uusien mallien luukku on lasia, mikä ei viehätä läheskään yhtä paljon kuin kokonaan teräksinen versio. Tällainen pieni tunnelmatakka riittää meille oikein hyvin, ja teräskamiina sopii mielestäni loistavasti talon henkeen.

Oikeastaan himoitsen tällä hetkellä juuri sitä, että tuossa takassa palaisi jo pieni tuli ja pääsisin käpertymään työpäivän jälkeen sohvalle lempparikirjan ja suklaalevyn ääreen (ja pojilla olisi vihdoin omat huoneet tai ne voisivat apinoida, riehua ja sotkea noina harvinaisina hetkinä myös pihalla). Sitä ennen pari hommaa vielä, mutta hyvässä vauhdissa ollaan!!

 

E

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s