Asuntomessut 2017 – Lippuarvonta!

Huomenna ne alkavat! Asuntomessut 2017 Mikkelissä. Eilen illalla satoi vielä kaatamalla vettä, mutta tänään Saimaa näytti auringon kimalluksessa kertakaikkisen ihanalle. Messuilla vietettiin tänään lehdistöpäivää, ja aikaisemmin taloihin ovat lukuisten kuvaajien lisäksi päässeet tutustumaan mm. bloggarit. Samalla kun teemme kotona Ladon suunnitelmia, tulee messutyöpäivinä fiilisteltyä Harmaja Saimaassa. Ja rakentamisinspiraation lähteenä messutalo toimii kieltämättä erinomaisesti.

Koska olen ollut niin tiiviisti messutyössä mukana koko kevään, on pakko omistaa yksi postaus Harmaja Saimaalle. Messujen kunniaksi pistämme arvontaan myös 2kpl messulippuja. Arvontaan voit osallistua instagramissa @latosaimaa tai facebookissa Design Studio Klén tai kommentoimalla tähän postaukseen, mikä tämän vuoden messuissa kiinnostaa eniten. 

 

Kutsukortit
Kutsut arvotaan 20.7.2017. Nouto Mikkelin Satamasta tai postitus haluttuun osoitteeseen!

 

Helena Karihtalan suunnittelema Harmaja on Kannustalon suosituimpia talomalleja, ja nyt se esitellään messuilla ensimmäistä kertaa. Loft-tyyppinen Harmaja Saimaa on ajanhenkinen ratkaisu, jonka keskeisimät piirteet ovat sen tontille ja ympäröivään miljööseen asettuminen, sekä maiseman tuominen osaksi sisustusta. Erikoista tässä Kannustalossa ja messukohteessa ylipäänsä on rantaan avautuva laavu, jossa asuinalueen ja kaupungin äänet häviävät täysin, ja aaltojen liplatuksen voi sekä nähdä että kuulla.

 

harmaja-saimaa-mikkeli-edestaharmaja-saimaa-mikkeli-takaaharmaja-saimaa-olohuone-ikkunaharmaja-saimaa-olohuone-portaat

harmaja-saimaa-ruokailutila
Kuvat: Kannustalo

 

Harmaja Saimaan pintamateriaalit ovat Kirsi Valantin käsialaa, ja stailaus Susanna Venton. Pintamateriaaleista ehdoton suosikkini on Siparilan Vire -struktuuripaneeli, jota voisin harkita myös Ladon korkealle seinälle, juurikin tuollaisena vaalean puun sävyisenä. Tuo paneeli tuntuu kestävän hyvin erilaisia murrettuja värisävyjä, joita Vento on käyttänyt paljon stailauksessaan. Messutalossa Vire jatkaa lisäksi luonnon värisävyjen teemaa suoraan ulkonta sisälle. Pitääkin muistaa tehdä esityskuva, jossa Virettä on käytetty Ladon sisätilassa. Vire on muuten Risti-Matti Ratian käsialaa, ja toimii hyvin myös julkisissa tiloissa. Kiinnostava ja monipuolinen tuote.

Parhaiten Susanna on mielestäni onnistunut yhdistelemään eri hintatason tuotteita. Käytännössä siis designia ja Ikeaa, uutuuksia ja antiikkia. Ulkotilan värimaailma toistuu sisätiloissa kaikkialla, ja syvistä murretuista sävyistä huolimatta stailaus onnistuu olemaan raikas. Adean musta samettisohva on kyllä vahva suosikki myös meidän Latoon.

Yksityiskohdissa messutalolla nähdään kultaa ja mattapintoja, mitkä ovat sekä ajankohtaisia että klassisia, ja toimivat kyllä erinomaisesti täälläkin. Susannan värisilmä on kyllä loistava, ja tuo viininpunainen tehosteseinä ruokailutilassa on kiva piristys siihen harmaan ja valkoisen massaan, mitä viime aikoina on tullut paljon nähtyä. Musta tietenkin toimii aina, ja sitä tullaan varmuudella näkemään myös Ladossa. Kaikenkaikkiaan sekä Harmaja Saimaa että Susannan stailaus ovat mielestäni ehdottomasti messujen ykköskohteita sekä talon itsensä että sisustuksen näkökulmista.

 

IMG_3109IMG_3099IMG_3105IMG_3096IMG_3108

 

Muutoin Harmaja Saimaassa tullaan näkemään paljon vaalean puun ja mustan yhdistelmiä. Samaisella väriyhdistelmällä tullaan kyllä kokeilemaan myös Ladon ulkoasua, jota käsitellään seuraavaksi. Tänään saatiin suunnitelmaa sen verran eteenpäin, että pian uskaltaa jo laittaa kuviakin suunnitelmista. Ollan tarkkoja siitä, että Ladosta tulee juuri meidän näköinen, joten kritiikki otetaan vastaan vasta sitten, kun tiedetään itse tarkalleen mitä halutaan. Viisasta, eikö? Kyllä näitä oman talon haaveita on sen verran kauan haudottu, että pitää olla varma siitä, mitä haluaa. Onneksi Kannustalon väki on äärimmäisen joustavaa, ja kaikki ovat suhtautuneet projektiimme sekä edestakaisin jahkaamiseemme todella hyvin. Voin kuvitella, että enemmän taloja kuin koteja tekevät talotehtaat olisivat jo sanoneet kiitos ja näkemiin.

Lisää Ladosta siis seuraavassa postauksessa. Kiirettä on pitänyt, mutta nyt alkaa olla omalle projektillekin enemmän aikaa. Ja materiaalia on todella paljon jaettavaksi. Käykäähän osallistumassa kilpailuun ja tulkaa messuille ihastuamaan kohteisiin ja Mikkeliin, ja vaikka moikkaamaan ja juttelemaan Ladoista Kannustalolle! Tänään lehdistöpäivänä meillä oli ainakin monta ihastunutta vierasta messutalolla käymässä.

 

Messutalo_Lehdistöpäivä.jpg

 

Mitä parhainta messufiilistä kaikille! 🙂

 

E

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s